top of page
smink tetoválás szolgáltatások Olcsvari Renáta
Olcsvari Renáta development center smink tetoválás szálon
időpont foglalás Olcsvari
red-black-grunge-texture_edited.jpg

SZEMÖLDÖK 

TETOVÁLÁS 

Mondj NEMET a ceruzanak és gyere el egy szemöldök tetoválásra!
Kényelmes viselet, nem fájdalmas és gyors eljárás.

Szemöldök Sminktetoválás SOFT POWDER SZEMÖLDÖK
red-black-grunge-texture_edited.jpg

MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A SZEMÖLDÖK

SMINKTETOVÁLÁSROL

 • A Soft Powder technika a klasszikus szemöldöksatírozás újragondolása egy púderesebb változatban, amely sokkal lágyabb, természetesebb, finomabb hatású szemöldököt eredményez. Több színnel készül átmenetes kivitelben, úgynevezett ombre hatásúvá válik ezáltal.

 • Akik még természetes, de kissé karakteresebb szemöldökre vágynak.
  Akik nap mint nap sminkelik, illetve rendszeresen festik szemöldöküket.
  Akiknek nagyon kevés a saját szemöldök szőre.
  Akiknek a meglévő szemöldök szőre feltűnően aszimmetrikus a két oldalon.

 • A sminktetoválás invazív eljárás, amely a bőr sérülésével jár. Viszont köszönhetően a modern érzéstelenítő eszközöknek, a fájdalom érzésének csökkentése érdekében lidokain alapú krémérzéstelenítőt alkalmazunk. Az érzéstelenítő nem szünteti meg teljesen a kellemetlen érzést, de minimalizálja azt. Tapasztalatom alapján elmondhatom, hogy a sminktetoválás közbeni érzések egyéniek. Egyes lányok érzékenyebbek, és van aki számára teljesen kibírható az eljárás. 

 • Az első eljárás után egy hónap múlva kerül sor a korrekcióra, amikor a bőr teljesen begyógyult, a pigment asszimilálódott, és a hibák teljesen megmutatkoztak. Ez a korrekciónak köszönhetően kiküszöbölhetők. A különféle hibák nem a mester hibái, hanem a test egyéni viselkedése miatt alakulnak ki. Néha a pigment teljes egészében asszimilálódik, csak egy kicsit világosodik, máskor pedig részben ülepedik le, hézagokat hagyva. Minden hiányosság a korrekció után megszűnik. Ezenkívül a szín élénkebbé tehető, ami meghosszabbítja a sminktetoválás hatását. Ezért a púderes szemöldök korrekciója nem szeszély, hanem szükségszerűség, ha azt szeretné, hogy a tartós smink esztétikusan nézzen ki, és ne legyenek hibái.

 • A régi tetoválás leggyakrabban színváltozással jár: a fekete szürkévé vagy kékké válik, a barnák pedig vörössé. Ezt a helyzetet csak lézerrel lehet korrigálni, mivel a meglévő technikák egyike sem képes a tetoválást vizuálisan elrejteni. Ennek oka nemcsak a pigmentbevitel mélysége, hanem a tetoválástól alapvetően eltérő technikák elvégzésének elve is. A sminktetoválás a természetességre törekszik, ezért kizárja a pigment folyamatos vonalban történő bevezetését. 

 • Az eredmények szempontjából egyáltalán nem számít, hogy mikor végezzük el szemöldöktetoválást - nyáron vagy télen. A meleg miatti fokozott izzadás, az arcmosás vágya, a vízben való megmártózás vagy a hűvös zuhanyzás azonban rossz pigmentmaradványokhoz vezethet. Amíg a bőr nem gyógyul be, a fertőzések elkerülése érdekében nem tanácsos a sérült bőrfelületet vízzel érintkezni. A közvetlen napfényt is kerülni kell, mind a bőr gyógyulása alatt, mind a teljes gyógyulás után. Ennek érdekében először viseljen sapkát, kalapot vagy napszemüveget, amely eltakarja a szemöldökét. Ezt követően pedig, amikor a bőr már helyreállt, használjon SPF 50 faktoros fényvédő krémet. 
  A téli fagyok is károsíthatják a bőrt, ha sokáig tartózkodik a szabadban. Ezért amíg a bőr gyógyul, jobb, ha kerüljük a hideg időjárást.
  Ha maradéktalanul betartja a sminktetoválás utáni bőrápolásra vonatkozó ajánlásokat, akkor az eredmény minden esetben jó lesz, függetlenül attól, hogy mikor végezték el az eljárást.

 • A szálazott technikával készült szemöldök tetoválást nem lehet szépen kivitelezni egy tág pórusú, zsíros, szeborreás, rosaceás bőrre. Ilyen bőrtípuson csúnya lesz a végeredményt, ezért kizárólag a púderes, satíros szemöldök tetoválást ajánljuk nekik.

 • A pigmentszín kiválasztásakor a haj, a szem és a bőr színéhez igazodóan, megpróbálom megtalálni a színegyensúlyt, és több árnyalat keverésével választjuk  ki a megfelelő pigmentet. Leggyakrabban az általános tényezőktől függően választanak ilyen árnyalatokat:
  A hamuszőke, szürke, grafit árnyalatokat választják gyakrabban. Ennek a hajszínnek a tulajdonosai számára tilosak a túl sötét tónusok, mivel túlságosan kiemelkednek az arcon, és igénytelenné teszik a képet;
  A búza lágy árnyalatú szőkék nyugodtan választhatnak világosbarna pigment palettát. Ez kiemeli a szemöldök íveket és megfelelően hangsúlyozza az arcot;
  A gesztenyebarna paletta ideális a vörösesbarna hajú szépségek számára;
  A világos hajú, barna szemű lányoknak a barna árnyalatokat kell választaniuk. Ne válasszon grafit palettát, mert az nem illik a szemszínhez;
  A zöld szemű szőkék gyakrabban választanak lágy barna árnyalatokat a haj- és szemszín szép együtteséhez;
  A dús búza árnyalatú szőke haj tulajdonosai a réz, arany, barna, gesztenye pigmentszín közül választhatnak a megfelelő árnyalatban;
  A kék szemű lányok álljanak meg az arany árnyalatoknál;
  A fekete szemű szőkéknek a mester a csokoládé árnyalatú pigmentet ajánlja.

 • Frissen pigmentált felületen kerülje a következő kozmetikumokat: szappan, bőrradír, sav vagy retinol tartalmú készítményeket, ismeretlen eredetű vagy nem steril termékeket.
  Kerüljön minden kozmetikai beavatkozást (szempilla- szemöldökfestést 28 napig)
  Minden mechanikai hatástól óvja a bőrfelületet (dörzsölés, nyomkodás)
  Kerülje a mesterséges UV-sugárzást, amely elszínezheti a bőrébe helyezett pigmenteket (napozás és szoláriumozás 3 hét után lehetséges ezt követően is fényvédőkrém használata ajánlott)
  Sminktetoválás területén kerülje a következő beavatkozásokat: mélyhámlasztás, AHA vagy BHA savas kezeléseket, retinol, lézeres vagy IPL-es eljárásokat, mert ezek halványítják a sminktetoválást.

red-black-grunge-texture.jpg